bus auto fiets
Menu

Ferdinand Huyck: prachtig wonen in het historische hart van Nederland

Tussen Hilversum, Amersfoort en Utrecht ligt het natuurrijke Soest: centraal in Nederland en met een rijke historie die teruggaat tot 11.000 voor Christus.

Unieke locatie

Nieuwbouwproject Ferdinand Huyck is gelegen tussen de Kerkstraat en de Ferdinand Huycklaan, vlak bij het centrum van Soest. De woningen krijgen een prachtig landelijk karakter, met een bijzondere jaren ’30 stijl.

  • Omgeving

    Wonen in Ferdinand Huyck betekent wonen in het hart van Nederland. Soest, Soesterberg en buurtschap Soestduinen zijn de kernen in deze gemeente. Soest is rijk aan prachtige duinen, bossen, heide en weilanden. Je zit hier midden in de natuur, met grotere steden als Hilversum, Amersfoort en Utrecht om de hoek. Niet voor niks kwamen in de zeventiende eeuw de welgestelden uit Amsterdam naar Soest vanwege de schone lucht en de mooie natuur!

  • Wat zit er in de buurt?

    Nieuwbouwproject Ferdinand Huyck ligt in het oostelijke gedeelte van Soest, op loopafstand van het centrum waar je alle dagelijkse voorzieningen vindt die je nodig hebt. Het nieuwbouwproject kijkt deels uit over de boerenweilanden die tussen Soest en Amersfoort liggen. Daarnaast ligt Ferdinand Huyck op 5 minuten lopen van treinstation Soest en liggen de snelwegen A1, A27 en A28 op nog geen 15 autominuten afstand.

  • Wie worden je buren?

    Je toekomstige buren? Loeiende koeien, fluitende vogels en als je goed kijkt een verdwaald konijn. En daarnaast de ruim 46.000 inwoners die Soest rijk is. Nieuwbouwproject Ferdinand Huyck ligt tussen de Kerkstraat en de Ferdinand Huycklaan in de wijk De Eng Soest Midden. In totaal wonen er in deze wijk ongeveer 6.200 mensen, waarbij de leeftijdsopbouw vrij gelijkmatig verdeeld is.

Afstand tot belangrijke punten

Hieronder staat de afstand per fiets, openbaar vervoer en of auto beschreven (in minuten).

Naar
Station Soest 3 2 7
Winkelcentrum Overhees 12 7 17
Centrum Amersfoort 20 10 19
Openbare basisschool De Egelantier 11 7 22
Kinderopvang Topkids 2 2 5
DierenPark Amersfoort 12 6 11

Hotspots in de buurt

Zoals gezegd: Ferdinand Huyck ligt prachtig tussen het groen. Tegelijkertijd is het gunstig gelegen ten opzichte van het centrum van Soest en verschillende grotere steden. Hieronder zie je enkele bijzondere locaties in de directe omgeving. 

Natuurgebied Soestduinen
1

Natuurgebied Soestduinen

Op steenworp afstand van Ferdinand Huyck vind je Soestduinen, gelegen tussen de twee delen van zandverstuiving de Soester Duinen: de 'Lange Duinen' en de 'Korte Duinen'. Naast de mooie zandduinen vind je hier prachtige bossen om te wandelen, een negen-hole golfbaan om een balletje te slaan en het luxe hotel Hilton Royal Parc.

Centrum Amersfoort
2

Centrum Amersfoort

Amersfoort staat bekend als een van de mooiste middeleeuwse steden middenin het land. Naast de rijke historie en vele monumenten biedt Amersfoort je alle aspecten van het moderne stadse leven. Van een dagje shoppen in de vele winkelstraatjes tot een cultureel uitje naar het Mondriaanhuis of de moderne kunsthal KAdE: Amersfoort biedt het je!

DierenPark Amersfoort
3

DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort noemt zichzelf ook wel 'de meest speelse dierentuin van Nederland', en niet zonder reden: naast ruim 100 verschillende diersoorten vind je in dit prachtige park vele speelgelegenheden. Wat te denken van de drie speeltuinen en het avontuurlijke klimparcours dat door het hele park heen loopt? De perfecte plek voor een geslaagd dagje uit voor jong en oud!