bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

In gesprek met de architect

16 september 2021

We spraken met Goran Zivkovic, de architect die betrokken is bij Ferdinand Huyck. Hij vertelt onder meer over het bijzondere, landelijke karakter van de nieuwe wijk en legt uit hoe hij de charme van het platteland laat terugkomen in de uitstraling van de woningen.

Kleinschalig en passend in de landelijke omgeving
Bij een landelijk, groen gebied zoals bij Ferdinand Huyck is het van belang om te zorgen dat de nieuwe woningen passen in deze omgeving. Hierover zegt Goran: “Gelegen aan de rand van Soest bestond de opgave uit een kleinschalige inpassing met een landelijk karakter, waarbij de respectvolle benadering van de waardevolle boerderij - in het hart van het plan - en herstel van een historische verbinding tussen de Ferdinand Huycklaan en de Kerkstraat niet uit het oog verloren mochten worden. Een vanzelfsprekende inpassing van een heldere structuur, passend in een historisch gegroeide en landelijke omgeving, is het resultaat.”

De charme van het platteland
Door specifieke architectonische elementen terug te laten komen in de gevels, heeft Goran ervoor gezorgd dat het landelijke wonen wordt gereflecteerd in de woningen: “In de uitstraling van deze moderne en ruime woningen heb ik zoveel mogelijk de charme van het plattelands wonen proberen terug te brengen. Een laag uitkomende dakgoot maar ook een rieten kap en het gebruik van natuurlijke en warme materialen dragen bij aan de sfeervolle setting van de woningen in dit woonwijkje.”

Vrijstaande woning met rieten kap - Amelia

Via de kavelkaart lees je meer over de verschillende woningtypes. De namen van de woningtypes (Bos, Jacobus, Amelia, Henriette en Lodewijk) zijn gebaseerd op de hoofdpersonages uit de avonturenroman Ferdinand Huyck uit 1840 van Jacob van Lennep.

Diversiteit in het plan
Afsluitend vertelt Goran over de identiteit en diversiteit in het plan: “Om de identiteit tussen de twee-onder-een-kapwoningen onderling te benadrukken, verschillen de gevelindelingen en kaprichtingen van elkaar en wordt de diversiteit in het plan verrijkt door middel van twee opvallende vrijstaande huizen aan weerszijden van de historische boerderij.”

De verkoop van Ferdinand Huyck start naar verwachting in oktober/november. Zorg dat je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief om alle updates direct in je mailbox te ontvangen.