bus auto fiets
Menu

Over nieuwbouwproject Ferdinand Huyck

De naam van dit project is geïnspireerd op de avonturenroman van Jacob van Lennep, dat wordt beschouwd als een van de literaire meesterwerken van de negentiende eeuw. Ferdinand Huyck, een jonge net afgestudeerde jurist, keert na een reis van twee jaar in Italië terug naar Amsterdam. Op de terugweg raakt hij in allerlei avonturen verwikkeld, waarbij Soest een belangrijke rol speelt.

Visie nieuwbouwproject Ferdinand Huyck

De nieuwbouw aan de Ferdinand Huycklaan wordt geen ’standaard’ nieuwbouwplan. Dit zou namelijk geen recht doen aan het historische karakter van Soest. In overleg met de gemeente en de projectontwikkelaar (RV&O) van de naastgelegen percelen, hebben wij samen een gebiedsvisie gemaakt en de behoeften rondom nieuwbouw onderzocht. Hieruit bleek dat er veel interesse is in koopwoningen met een authentieke uitstraling.

 

De komende periode zullen we op deze website steeds meer informatie delen over dit mooie nieuwbouwproject. Denk aan de eerste sfeerbeelden en de definitieve planning met onder meer de start verkoopdatum. Hieronder lees je meer over de actuele stand van zaken rondom het project.

Onderscheidend:

 • Aansprekende, authentieke architectuur

  Aansprekende, authentieke architectuur

 • Natuurrijke omgeving

  Natuurrijke omgeving

 • Op loopafstand van centrum Soest

  Op loopafstand van centrum Soest

Updates direct in je inbox?

Schrijf je in!
Actuele status van Ferdinand Huyck

Actuele status van Ferdinand Huyck

De afgelopen periode zijn we druk bezig geweest met de plannen rondom nieuwbouwproject Ferdinand Huyck. In nauwe samenwerking met de projectontwikkelaar RV&O maken we van 3 plannen 1 samenhangend geheel. De situatiekaart hiernaast laat zien hoe de plannen aan elkaar liggen.

 

Als KlokGroep zullen wij 12 nieuwe woningen realiseren en een bestaande boerderij opknappen. Hieronder wordt beschreven hoe de plannen zijn opgebouwd en welke wijzigingen er zijn gemaakt ten opzichte van de eerdere plannen. Op dit moment wordt de herontwikkeling verder uitgewerkt. De updates en ontwikkelingen vermelden we op deze projectwebsite. 

 

Ferdinand Huycklaan

Deze locatie wordt deels door KlokGroep en deels door RV&O ontwikkeld en bestaat uit 23 woningen, waaronder 1 bestaande boerderij (deze blijft gehandhaafd en wordt opgeknapt). Ten opzichte van de eerdere plannen zijn de volgende wijzigingen gemaakt:

 • De bestaande bomen in de wijk zijn in kaart gebracht en blijven behouden.
 • De in- en uitrit bij Ferdinand Huycklaan 26a is verschoven.
 • Er wordt 1 woning minder gerealiseerd. Voorheen betrof het in totaal 24 woningen.
 • Enkele woningen zijn verschoven en gedraaid.
 • De rooilijn (voorkant van de woning) van de twee-onder-een-kapwoning 22b/c is naar achteren geschoven, zodat deze verder van de weg af zit.
 • Bij Ferdinand Huycklaan 26 (deelplan A) zijn 4 garageboxen tegen de erfgrenzen komen te vervallen.

Kerkstraat

Op deze locatie wordt door RV&O een nieuwbouwcomplex ontwikkeld, bestaande uit 31 appartementen. Ten opzichte van de eerdere plannen zijn de volgende wijzigingen gemaakt.

 • Het volume van de nieuwbouw aan de Kerkstraat 85 is sterk verminderd en vereenvoudigd.
 • Het volume van de nieuwbouw achter de Kerkstraat 87 is verminderd.
 • Er worden 2 appartementen minder gerealiseerd. Voorheen betrof het in totaal 33 appartementen.
 • De hellingbaan van de parkeergarage onder Kerkstraat 85 komt verder van de straat af.
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe

Update

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project?

Blijf op de hoogte